keskiviikko 17. joulukuuta 2008

sokerit päin prinkkalaa

Onpas taas aika mennyt hujahtamalla! Töissä mieletön stressi ja joulukiireet siihen päälle. No muutama päivä vielä ja helpottaa. Edessä kahden viikon joululoma ja sen aion huilia oikein kunnolla. Tammikuussa sitten edessä taas uudet tuulet töissä mutta niistä en aio vielä ottaa stressiä.

Raskaudessa on tapahtunut uutta sen verran että kävin sokerirasituksessa ja tunnin arvot sen verran koholla että joudun arvoja seurailemaan. Alkujärkytyksestä toivuttuani tajusin että tämä on hyvä asia. Joudun oikeasti katsomaan mitä suuhuni työnnän. Nyt siis voin kaikille vain hokea että minulla on raskausdiapetes, älkää kantako töihin niitä herkkuja:). Ja se on toiminut. Paino on pysynyt kurissa, hieman tullut alas päin. Vaikka tarkoitus ei tietenkään ole laihduttaa. Pitää vain tuo nousu kurissa. Ruokavaliolla olen saanut myös sokerit pysymään pääasiassa oikeilla lukemilla. Sunnuntaina tuli korkeita arvoja ihan koko ajan ja aamuisin on paastoarvot muutaman kerran heittäneet yli. Olo on huomattavasti parempi kuin muutama viikko sitten eikä illalla närästä juuri koskaan. Hyviin puoliin on pakko myös mainita se että kun koko ajan miettii mitä seuraavaksi söisi, ei jää aikaa panikoinnille ja pelolle. Lahja saa siis myllertää mielin määrin eikä äiti tajua olla huolissaan.

Lahjakin on voinut paljon paremmin, ainakin jos mitataan virkeydessä. Iltaisin maha hytkyy kun masussa tehdään jalkapalloharjoituksia ja päivälläkin liikkeitä tuntuu vähän väliä. Muutama viikko sitten käytiin kurkistamassa 4d-ultraan ja ihan oli oman näköinen lapsi. Vieläkään ei suostunut näyttämään kumpi on, vaan piti jalat tiukasti peppua vasten, mutta pääasia että kaikki oli kunnossa. Kaiken lisäksi pääsen vielä uudelleen pöydälle makaamaan kun kone ei jostain syystä ollut dvd:tä nauhoittanut, eikä käynnistä olisi jäänyt mitään dokumenttia. Suuri kiitos lääkärille joka tarjosi uutta aikaa tämän ilmaiseksi, vaikka olisi voinut vain pahoitella tapahtunutta.

Perjantaina lääkäri ja ultra! Vähän jännittää onko vauva pysynyt käyrillä vai onko kasvu edelleen hidastunut. Tämä hidastuminen on ihan oma diagnoosi, ei lääkäriltä kuultu.

Ei kommentteja: