tiistai 14. heinäkuuta 2009

Juhlat juhlittu...

Muutama viikko on viimeisestä merkinnästä vierähtänyt. Meni tuo aika järjestellessä juhlia. Tarkoitushan oli pitää vain pienet juhlat. mutta kuten aina meillä tuppaa käymään, juhlat paisuivat suhteellisen suuriksi. Lopulta huomasin leipovani patonkeja ja pyöritteleväni lihapullia noin 70 hengelle:) Onneksi sain apuun ystäviä! Viime viikko meni jotakuinkin keittiössä häärien ja kaupoissa pyörien. Lahja löytyi useimmiten isin kyydistä rintarepusta tai rattaista kauppareissuilla. Sillä kaikkein isoimmalla kauppareissulla oli se rintareppukin mukana ja täytyi miehenkin tunnustaa että se on kätevä välinen muuallakin kuin kotona. Meillä kun useimmat ruokaostokset vaikautuvat sillä että Lahjaa täytyy toisen roikottaa koko ajan sylissä. Viime viikolla pieni joutui vähän väkisin tottumaan rattaisiin.

Tarjolla oli lopulta niiden lihapullien ja patonkien lisäksi nakkeja, karjalanpiirakoita, munavoita, erilaisia tuorejuustoja, tonnikalasalaattia, perunasalaattia ja vihreää salaattia jonka vierestä löytyi fetaa, sipulia ja tomaattia.

Kakkuun väänsin koristeet edellisenä päivänä/iltana, kuinkas muutenkaan. Mitään kun ei voi tehdä ajoissa valmiiksi vaan kaikki täytyy jättää viijme tippaan. Ja olipa hauskaa vääntää marsipaanista lehtiä kun tiesi että olisi niin paljon muutakin tekemistä:). Tulipahan kuitenkin tehtyä ja lopputulos oli omasta mielestä todella hyvä. Puuteemaa piti tietenkin jatkaa myös kakussa. Oksat on tehty suklaakastikkeesta. Marsipaani kukat ja sormukset syntyivät ihan hetken mielijohteesta kun mietin jotain väripilkkuja kakkuun. Valmiilla muoteilla olisi tietenkin ollut helpompi koristeet tehdä mutta suhteellisen helposti ne syntyivät näinkin. JA jokainen lehti oli nyt erilainen. Sisällä kakussa on purkillinen lakkahilloa(kolme kerrosta/puoli purkkia per väli) ja kermaa, päällä kinuski.


Juhla paikka perjantai iltana pöytien järjestelyn jälkeen. Vielä ei ole kukat paikallaan, muuten valmis juhlasali.


Ja tältä näyttivät koristeet lopulta. Pilttipurkkiin servettitekniikalla koivun lehtiä, kaulaan jenkojen päälle vihreää koristenauhaa. Jokaiseen purkkiin tuli koivunoksa ja kolme päivänkakkaraa. Nämäkin piti valmistaa ihan viimetingassa vaikka juhlia on suunniteltu kuitenkin jo muutama kuukausi.
Kaikenkaikkiaan ilta oli kiva. Itse en paljon ehtinyt juhlia Lahjan syöttöjen takia. Sen lisäkis roikuin aika paljon keittiössä kun en kehdannut kaikkea jättää ystävien harteille. Ja tietenkin siellä keittiössä oli kivaa kun kaveritkin olivat siellä:) Muutaman kerran jouduin poisajetuksi ja lopulta taisin ymmärtää pysyä poissa:D.
Mukavan yllätyksenä tuli vieraiden järjestämä ohjelma(tai miehen veljen aloitteella järjestetty).
Meidän yllätykseksemme juhla aloitettiin pienllä ajelulla(en oikeasti ymmärrä mitä kaikkea autossa oli erikoista, näytillä A.C. Showssa, kovat popit ja hieno maali?. Mies harrastaa näitä joten siksi hieno juttu) Ajelu päättyi lopulta LIDliin kun muistin että oli unohdettu vettä viedä juhlapaikalle:) Noustiuin siis takapenkiltä täysissä juhlavarusteissa ja mentiin liiteriin osatamaan parikymmentä litraa vettä:D .Siitä juhla jatkui mukavissa tunnelmissa juhlapaikalle.
Toisena yllätyksenä morsiammenryöstö. En oikeasti osannut odottaa mitään ohjelamaa kun kyseessä ei kuitenkaan ollut mitkään viralliset häät. Siksipä naamioituneiden miesten hyökkäys tuntuikin aika järkyttävältä:) Jotain olin jo aavistanut ihmisten käyttäytymisestä juuri enne ryöstöä, mutta luulin tapahtuvan jotain ihan muuta. Mies suostui laulamaan pikku Laurasta ja tansiimaan lavalla. Säärien tunnistus meni hieman penkin alle kun mies ilmoitti vievänsä kotiin hyvän ystäväni jolle ei muuten suostunut karkauspäivänä ostamaan hamekangasta:)
Loppu ilta sujiu kosteissa tunnelmissa. Itse kurvailin kodin ja juhlapaikan väliä lasten takia, joten humalatila ei päässyt yllättämään. Muut nauttivat boolia senkin edestä ja karaoke raikasi:)
Jos joskus vielä järjestäisin samanlasiet juhlat tekisin hyvin paljon toisin. Ensinnäkään en yrittäisikään tehdä kaikkea yksin vaan heti alussa miettisin vakavasti pitopalvelua. Näissä juhlissa monia asioita ei oltu mietitty loppuun asti(syytän unen puutetta joka saa unohtamaan useita asioita:) Ja paljon oli kiinni siitä että läheisissä on työteliäitä ihmisiä. KIITOS YSTÄVÄT. Täällä mietitään kuinka apu palkitaan;)Ei kommentteja: