perjantai 2. lokakuuta 2009

Terve lapsi

Lahja julistettiin eilen virallisesti terveeksi lapseksi:)

Meillä oli keskussairaalalla sydämen ultra ja nippu muita kokeita. Kierros aloitettiin alakerrasta ekg:stä, jossa Lahja malttoi olla pelostani huolimatta erittäin hienosti. Kunnollinen filmi saatiin heti ensi yrittämällä. Lasten polilla Lahja joutui verenpaine mittaukseen mikä oli se kaikkein inhottavin tutkimus. Onneksi paineet mitattiin tällä kertaa vain kädestä eikä kaikista raajoista. Aikaa vierähti ihan kiitettävästi ennen kuin tarvittavat kolme tulosta saatiin onnistumaan. Onneksi oli ystävä apuna painelemassa ADHD lehmän nappuloita kun itse pitelin Lahjaa paikallaan.

Neiti on nyt rikkonut 7kg. Vaaka näytti sairaalalla 7010g. Pituutta venytettiin 66cm.

Ultraa jännitin eniten. Tietenkin pelotti että mitä lääkäri sydämestä sanoo, mutta enemmän pelotti se saako Lahjan pidettyä pöydällä liikkumatta. Kannatti pelätä sillä tyttö makoili pöydällä kuin vanha tekijä ja suurimmaksi osaksi tuijotteli Lääkäreitä ja kuunteli heidän juttujaan. Vain muutaman kerran yritti napata ultran lääkärin kädestä tai työntää kättä pois rinnan päältä.

Reikiä ei enää löytynyt ja näin ollen sydäntä ei enää tarvitse seurata. Juhlan kunniaksi tehtiin kaupungilla pieni shoppailukierros:)

Rytmit on alkaneet muotoutua mukavasti. Vielä(tai ehkä koskaan) ei ihan kellontarkasti päiviä vietetä, mutta noin ajat on ruokailuissa ja nukkumisissa. Lahja nukkuu useimpina päivinä kolmet unet. Yhdet lyhyet aamulla puuron jälkeen, toiset pidemmät puolenpäivän aikaan ja kolmannet lyhyet iltaruuan jälkeen. Yöllä herätään syömään edelleen ainakin neljästi. Yöt ovat olleet hieman levottomampia viime aikoina. Saattaa johtua flunssan poikasesta joka jyllää meidän perheessä.

Puuroa syödään aamuin ja illoin. Lounaaksi kasvissoseita, välipalalla hedelmiä ja marjoja ja päivälliseksi kasvista ja lihaa. Tissi on edelleen se ainut juoma-automaatti. Mukista maistuu vesi, mutta sitä ei montaa milliä päivässä mene. Muutama kulaus aterialla ja loput syliin kun mukin kanssa pitää saada leikkiä vähän.

Ainakin toistaiseksi Lahjan ruokavalio koostuu suurimmaksi osaksi itsetehdyistä aterioista. Ainoastaan hedelmät ja marjat tulee valmiiksi muussattuna purkista. Toki maistelee myös tuoreita mikäli itse jotain marjaa tai hedelmää syödään. Lihoista jauhelliha ja kana on jo koeiltu. Seuraavaksi ajattelin lohta paistaa kasvissoseen sekaan. Lemppari on päärynä ja vadelma soseMäärät ei päätä huimaa. Kerrallla saattaa upota n. puoli desiä ruokaa. Enempää ei mene vaikka päällä' seisoisi, vaikka kuulemma määrä on liian pieni. Ilmeisesti Lahja saa tisistä sitten tarpeeksi kun kasvaa kuitenkin ihan hyvin.

Sormiruokintaakin ollaan kokeiltu, mutta osoittautui meidän vauvalle huonoksi ideaksi. Lahja on aikamoinen kultakurkku ja jo millin suuruinen jauheliha palanen peruna-porkkana mössön seassa saa rinsessan kakomaan. Karkeampaa harjoitelaan pikkuhiljaa. Esim porkkana raasteella leikkiminen meidän muiden ruokailun aikaan on Lahjasta ihan mielettömän hauskaa. Raasteet on yleensä kyllä kaikkialla muualla kuin suussa, mutta aina tulee vähän maistettua ja mutustettua. Vanhimmalla tyttärellä oli aikoinaan sama ongelma ruokien kanssa ja pitkään piti kaikki muussata täysin sileäksi tai ruoka tuli ulos. Myöhemmin ollaan mietitty olisiko tämä ja ongelmat puheessa liittyneet toisiinsa. Kireä kielijänne kun kuuleman mukaan usein aiheuttaa myös syömisongelmia. Täytyy tarkkailla.

Tein vihdoin sen suuren päätöksen ja ajttelin ensi viikolla käydä töihin ilmoittamassa että jatkan "lomailua" ainakin ensi syksyyn. Nyt ajattelin nauttia kotona olosta. Kyllä niitä töitä ehtii tehdä sitten vielä aika monta vuotta ennen eläkettä.

1 kommentti:

petra kirjoitti...

aivan paras juttu,että neiti on kunnossa!!
aika todella menee huristen ohi ja kauhistellen katselen meidän Liinan touhuilua. haikeaa tämä on kun vauva muuttuu taaperoksi.