maanantai 2. helmikuuta 2009

Kauppalista mahatautiin

Tätä on jo odotettu, vuoden ensimmäistä mahatautia. Viime vuonna vuosi alkoi näissä merkeissä, eikä kukaan perheessä siltä säästynyt. Nyt tuntuu olevan myös niin ärhäkkää laatua että taidetaan taas kaikki tämä sairastaa. Oli muuten viime vuonna mielenkiintoista ison mahan kanssa selvitä taudista. En kyllä yhtään panisi pahakseni jos tällä kertaa säästyisin.

Yöllä heräsin kun poika huusi sängyssä. Tiedustelin syytä huutoon ja vastaukseksi sain että on vähän huono olo. Ja siitä se alkoi. Siirryttiin pojan kanssa olohuoneeseen nukkumaan että pystyn paremmin auttamaan aina kun huono-olo yllättää. Tuloksena kipeä selkä ja päänsärky. Sainpahan edes hieman nukuttua.

Aamulla kirjoittelin miehelle kauppalappua että saadan pieni potilas pidettyä hyvässä kunnossa. Huomasin kirjoittavani ihan samanlaista lappua kun aina mahataudissa.

-Mehua, nesteytykseen
-Sipsejä, jos muu ei mene alas ja saa tarpeellista suolaa
-mehukeittoa, hieman täyttävämpää kuin mehu ja auttaa yli pahimman vaiheen
-Poppareita, samasta syystä kuin sipsit
-Keltaista Jaffaa, siihen vaiheeseen kun jo jokin pysyy sisällä, sokeria.
-Kasvissosekeittoa pakastimeen, nopea, nestemmäinen ruoka.

Poika itse pyysi ranskalaisia ja lisäksi listaan olisi voinut laittaa mehujäät, mutta unohtui.

Nyt odottelen missä järjestyksessä kaatuvat muut sänkyyn. Yleensä itse sairastun viimeisenä, jos sairastun ollenkaan(työn ohessa olen kehittänyt itselleni hyvän vastustuskyvyn, enkä ihan aina sairastu vaikka muu porukka potee). Seuraavaksi varmaan aloittaa tytär jo ensi yönä ja samoihin aikoihin mies. Poika jo toivottavasti on huomenna parempi. Nytkin on jo sen verran pystyssä että pelaa siskon kanssa lautapelejä. Äsken sai nukuttua jopa muutaman tunnin unet. Aiemmin päivällä kun oli raukalla jalat niin kipeät kuumeen takia ettei saanut nukuttua. Lääkettäkään on turha antaa kun on vaan pahaksi mahalle.
Itse taisin jo ehtiä tylsistymään;)

Ei kommentteja: