perjantai 29. elokuuta 2008

Vainoharhaa

Tuntuu nykyään että mitään ei voi suuhunsa laittaa. Kaikessa on varmasti joku bakteeri. Salaatit on hyviä ja niitä tekee mieli kokoajan, mutta... Jos kurkku on yhtään pehmennyt, se tarkoittaa sitä että siinä ovat bakteerit jo alkaneet kohisten kasvaa-roskiin. Salaatisssa tummia, ei hyvä-roskiin. Paprikan sisällä mustaa (mikä on enen vain kaavittu pois ja syöty kaikki hyvä paprikasta)-nykyään roskiin. Tämä on yhtä tuhlausta.

Ja sitten liha. Varmasti ei ole ikinä kypsennetty kunnolla. Ja siinä vaiheessa kun siihen voi luottaa, on jo liian kuivaa.

Muiden tekemä ruoka on kaikkein pelottavinta. Onko sallaatti varmasti pesty? Mitä pakastevihanneksia on käytetty salaatissa ja onko ne keitetty? Onko lihan säilytetty kunnolla jääkaapissa ennen valmistusta? Onko kokki pessyt kädet huolella ennen ruuan käsittelyä? Lista voisi jatkua loputtomiin.

Tähän alkaa jo todella kyllästyä. Olisi ihanaa käydä ravintolassa nauttimassa hyvästä ruuasta (minä nautin ruuasta ehkä liikaakin), mutta sen sijaan istun pöydässä ja mietin mitä kaikkia tauteja Lahja voikaan ruuasta saada.

Järkevä huoli ravinnosta raskauden aikana kannattaa pitää. Turhat riskit on syytä jättää pois. Emiliaa odottaessa onneksi kieltäydyin muiden painostuksesta huolimatta esimerkiksi graavilohesta ja tuorejuustosta. Ja hyvä oli että kieltäydyin. Muuten olisi nyt mielettömät itsesyytökset.
Tässä raskaudessa huoli on vaan mennyt lievästi sanottuna yli ja tuntuu että vainoharhat vaan lisääntyvät koko ajan. Saa nähdä millä ruokavaliolla ollaan helmikuussa:)

2 kommenttia:

david santos kirjoitti...

Great!!!
Congratulations!!!
Have a nice weekend.

Laura kirjoitti...

Thank you. You too!