maanantai 4. toukokuuta 2009

Kevätsiivous

Kotona ei olla vieläkään kunnon kevätsiivousta tehty, tiedä tehdäänkö tänä keväänä ollenkaan. Haudalla käytiin kuitenkin vappuna siivoamassa. Aurinko on nyt lämmittänyt niin mukavasti että paksu lumikerros on viimein sulanut sielläkin ja saatiin havut korjattua pois. Maahan jäätynyt joulukuusikin irtosi viimein. Lasten kanssa irrotettiin viime kesänä istutus paikkaa ympäröimään laitetut kivet että seurakunta pääsee laittamaan haudalle lisää maata. On ollut tähän asti niin kuopassa että kävin kysymässä jos he kärräisivät haudalle vähän lisää multaa ja laittaisivat muutenkin ympäristön siistimmäksi. Myös kivi suoristetaan samalla, vihdoin. Olisihan tuo mullan lisääminen onnistunut itseltäkin mutta tuntui turhalta lähteä multaa kuljettelemaan niin kaukaa kun heillä mullat on siinä ihan vieressä.
-
Istutettavia kukkia mietin vielä. Tänä kesänä haluan istuttaa jotain pientä ja sievää. Viime kesänä istutetut liljat nostettiin syksyllä ylös ja laitettiin omalle pihalle. Ei sopineet niin pitkät kukat sitten kuitenkaan niin pienen kiven viereen. Nyt jos löytäisin jotain kauniita matalia kukkia sopivan määrän kiveä ympäröimään. Saisivat olla vielä sellaisia jotka kukkii koko kesän. Kevät esikkoa olisin halunnut mutta olin liian myöhään liikkeellä eikä niitä taida enää saada mistään.
-
Emilia sai tietenkin oman vappupallon. Tällä kertaa vietiin haudalle kukkapallo. Kamera oli unohtunut kotiin joten kuvaa en vielä saanut siivotusta kummusta ja pallosta. Täytyy yrittää muistaa kamera kun huomenna taas menen haudalle viimeiset siivoukset tekemään ennen kukkien istutusta.

Ei kommentteja: