sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Tämä äiti oli eilen piiiiitkästän aikaa haistelemassa kaupungin yöelämää. Työkaveri piti läksiäiset ja olin jo luvannut mennä enkä olisi kehdannut perua. Lisäksi työporukan kanssa on yleensä mielettömän hauskaa. Muutaman päivän(tainnut mennä jopa viikkoja:) olen stressannut lähtemistä. Ajattelin olevani Lahjalle niin korvaamaton ettei pieni tulisi ilman äitiä toimeen muutamaa tuntia pitempään. Eilinen päivä meni sylitellessä, yritin nuuskia vauvatuoksua varastoon. Lähtiessä näytti ihan siltä että meidän 3kk ihmevauva ymmärsi mihin olen menossa ja oli todella loukkaantunut. Itku meinasi oikeasti tulla. Sanoin vielä lähtiessä että luultavasti tämä on äidille kaikkein vaikeinta ja isi ja vauva pärjäävät oikein hienosti.

Ja olin oikeassa. Kaikki oli mennnyt hyvin. Lahja oli syönyt heti innoissan tuttipullosta vaikka edellisenä iltana harjoittelu ei mennyt niin hyvin. Siinä meni siis äidin viieminen mahdollisuus perua ilta ja lähteä kotiin nukkumaan vauva kainalossa. Olin nimittäin varautunut siihen että meidän Lahjalle ei muu kelpaa kuin tissi.

Lahja oli pitänyt normaalin nukahtamisrituaalin eli huutokonsertin ja nukahtanut isin syliin. Unia oli kestänyt noin kolmeen saakka äidin ja isin sängyssä ja vasta sitten nälkä taas oli herättänyt ylös. Hieman ennen kuutta olin itse jo tyttöä kotona syöttämässä mutta se ei meillä mennyt pullosta läheskään niin hyvin kuin oli mennyt isin kanssa.

Ilta oli kaikesta ikävästä huolimatta todella hauska ja virkistävä. Suurempaa humalatilaa en itselleni onnistunut hankkimaan ja tänään on olo ollut sen mukainen. Pieni valvomisesta johtuva päänsärky on ainut vaiva. Imettää en ole uskaltanut vaikka luultavasti ihan huoletta voisinkin. Haluan kuitenkin ottaa varmanpäälle. Illalla sitten tissitellään ja urakalla.

Lahjalla ei ole ainakaan vielä ole ollut havaittavissa mitään traumaa äidin humputtelusta. Tyttö on vaikuttanut ihan normaalilta itseltään. Taidan siis uskaltaa lähteä tänä kesänä vielä uudemman kerran jonnekkin ilman lapsia. Seuraavan kerran vaan täytyy muistaa ottaa rintapumppu mukaan niin pääsee kotiin takaisin ilman kipuja ja kuivissa vaatteissa;)Veikan sormesta kiinni ettei veikka karkaa .

Ei kommentteja: