maanantai 1. kesäkuuta 2009

REILU 3kk...

...on mennyt siitä kun Lahja syntyi. Paljon on tyttö muuttunut tänä aikana, tietenkin!!! Tähän kirjoittelen joitakin tärkeitä asioita päivistä. Nämä kirjoitan lähinnä siksi että haluan ne itse muistaa vuosien päästä.


Nykyisin aamulla heräillään 8 ja 9 välillä. Ruokaa on saatava ihan ensimmäisenä. Kun aamupala on rauhassa syöty ja masu on maitoa täysi tuijotellaan äitiä suurilla tummilla silmillä ja kerrotaan yöllä nähdyt unet. Välillä on selvästi ollut rauhallisempia ja mukavia unia. Joskus taas vähän menevämpiä ja jännittäviä.


Useiden suukkojen ja "sie olet ihana" huudahdusten jälkeen lähdetään aamupesulle. Siinä sitten jatketaan juttelua, tällä kertaa seinällä roikkuville ötökkäystäville. Ennen niiden tönäiseminen kädellä oli tuurista kiinni, nyt käsi osuu jo melkein aina. Pyörivät omppumadot on niin hauskoja että pöydällä viihtyisi vaikka kuinka kauan kunhan masu on vaan täysi.


Aamupesun jälkeen joko jutustellaan hetki äitin ja isin huoneessa tai lähdetään autolla liikenteeseen. Äitin ja isin huoneessa on kiva tuijotella katossa olevaa ropellilamppua. Nyt se on varsinkin hauskaa kun on niin lämmin ja äiti laittaa sen aina pyörimään.
Jos taas lähdetään autoilemaan on istuimessa kiinni hauskat kaverit, pupu ja kukka. Niille kylläkin jutellaan vain silloin kun ollaan hyvällä tuulella ja auto on liikenteessä. Ja ennen liikkeelle lähtöä jonkun täytyy koko ajan heilutella istuinta tai huuto on taattu. Aina ei autossakaan heilutus auta. Sisko ja veikka hiljeni aina autoon päästeessään tai viimeistään kun lähdettiin liikkeelle. Parkkipaikalla syötiin vain silloin jos nälkä oli jo todella kova. Muuten kumpikin jaksoi kotiin asti. Lahjan taas täytyy saada kaikki nyt ja heti. On turha ajatella kaupan parkkipaikalla että matkaa kotiin on vain muutamia kilometrejä, kyllä se sinne jaksaa! Kymmenen minuuttia raivoavaa lasta on usein liikaa ja helpompi on istua siinä parkissa sen aikaa että tyttö syö ja lähteä vasta sitten ajelemaan.

Muutaman tunnin jutustelun jälkeen maistuu unet. Jos ollaan kotona ne otetaan lähes poikkeuksetta ulkona vaunuissa. Samalla kun Lahja nukkuu minä saan laitettua pihaa ja tehtyä muita kotihommia. Ilmat on olleet niin täydelliset pyykin pesulle että kone on saanut jurruttaa koko ajan. Nyt tulee pestyä kaikki peitotkin. Lisäksi on ihanaa kun illlalla tietää saaneensa jotain aikaiseksi päivän aikana.

Päiväunet kestävät nykyään muutaman tunnin ja sitten jutellaan taas hyväntuulisesti. Syömistä pitää edelleen saada 2-3h välein, jioskus vahingossa voi vierähtää 4h. Ja sitten on tietenkin niitä päiviä kun maataan koko päivä sängyssä ja syödään, tai ainakin imeskellään ihan vähän väliä. Vaikka silloin ei muuta saa tehtyä on nekin päivät kuitenkin ihania. Tankataan läheisyyttä ja lisätään maitoa.

Lahja ottaa päivässä yhdet pidemmät ja muutamat lyhyet unet. Suurin osa päivästä ollaan hereillä.
Illalla makuuhuoneeseen on siirryttävä hyvissä ajoin. Se on paikka missä Lahjan saa nopeimmin asettumaan. Tyttö on selvästi oppinut siihen ja osaa vaatia sitä. Iltatoimiin kuulluu iltapesujen tai kylvyn( mistä nykyään nautitaan kaikki. Aikaisemmin kylpeminen oli Lahjasta sietämätöntä, mutta nyt vedessä on kiva loiskia.) lisäksi äidin iltapala. Se on yksi päivän ohjelmanumeroista. Lahjasta on hauskaa "istua" sylissä minun koukussa sängyllä oleviin jalkoihin (niin vaikea selittää) nojaten ja katsella kun leivät katoavat suuhun.:) Tämä hetki on yleensä hymyä, muuten illalla ollaan aina kiukkuisia. Itku vähenee koko ajan, mutta vieläkin Lahja huutaa lähes koko ajan 20- 21 välisen ajan. Joskus kitinä alkaa aikaisemmin. Välillä kävely ympäri taloa auttaa. Joskus sekään ei auta ja täytyy vain kuunnella huuto ja pitää tyttöä sylissä. Joskus huuto turhauttaa vaikka tietää ettei voi mitään tehdä.

Nukkumaan Lahja käy nykyisin 21-22 ja ensimmäiusen kerran syömään herätään 01-03. Illalla nostan Lahjan omaan sänkyyn, mutta aamuyöstä tyttö pääsee äidin kainaloon.

Ihana huomata kuinkapaljon enemmän tyttö on kokmo ajan hereillä. Myös juttelu lisääntyy paivittäin ja jatkuva kitinä ja tyytymättömyys on vaihtunut hymyihin ja maaliman ihmettelyyn. Lahja on helposti hymyilevä ja viihdytettävä, mutta myös tempperamenttiä löytyy. Huutokin alkaa helposti ja kuuluu pitkälle:)

Siskon ja veikan kanssa touhuaminen on Lahjasta kivaa. Sisko hoitaa enemmän ja jaksaa jo kannella hetken. Veikan kanssa on kiva jutella kun veikalta löytyy niin paljon ilmeitä ja veikka jaksaa leikkiä lattialla pitkäänkin.

Ei kommentteja: