keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

AAA Ä´ÄÄ EE EUVE UUTEU

Näin meillä keskustellaan nykyään;) Lahja on alkanut tosissaan keskustelemaan. Tapittaa silmiin suurilla sinisisillä silmilläään ja höpöttää. Välillä väläyttää aurinkoisen hymyn. Äitiltä ja siisltä vaaditaan jo hieman mielikuvitusta. Lahja on jo nähnyt useimmat hassut ilmeet ja kokoajan täytyy keksiä uuttaa. Kun tyttö kyllästyy, on on vaihdettava maisemaa tai huuto on kova. Sitten voi taas jatkaa värikästä keskustelua:) On muuten hauska illalla keskustella miehen kanssa vaikka raha-asioista erilaisilla äänillä ja ilmeillä samalla tuijottaen tyttöön. Ei käy meilläkään illat tylsiksi.

Tutti ei uppoa edelleenkään. Se ei pahemmin haittaa arkea eikä tuttia niin kaipaa(illalla nukahtaa tisiin ja päiväunet vaunujen lämpimään pesään), mutta eräs ystävä meni kertomaan tutin ehkäisevän kätkytkuolema riskiä. En tiedä uskonko kyseiseen tutkimukseen ja mihin tutkimustulos perustuu(käsittääkseni syytä kätkytkuolemiin ei ole löytynyt), mutta tuttia on aina välillä Lahjalle yritettävä. Samasta lähteestä kuulin tutkimuksesta jossa väitetään pinnasuojien lisäävän kätkyt riskiä.-> Meillä ei ole pinnasuojia. Ihmismieli on niin omituinen.
Sisko ja veikka ovat edelleen ne lempparilelut:) Niitä olisi kiva katsella vaikka kuinka. Aamu aloitetaan nykyään lelumatolla pötkötellen ja veikan kanssa jutellen . Äiti saa syödä aamupalan yleensä melkein loppuun asti rauhassa. Maanantai aamuna Lahja onnistui viiemin yrityksessään ja pääsi kuin pääsikin selältään masulleen. Eilen teki saman. Nyt on sitten sekin etappi ylitetty, äitin pieni kasvaa.

Vaipat tuli eilen. Suuri plussa myllymuksuille toimituksesta. Vasta sunnuntai iltana laitoin tilauksen menemään ja jo tiistaina oli paketit laatikossa. Hyvä juttu tälläiselle hätähousulle. Heti laitoin koneeseen ja tänään päästiin kokeilemaan. Ensin kokeiltiin apina vaippaa. Sisälle laitoin imuksi pienen harson ja hyvin piti päiväuniin asti.Päiväunille ompuvaippa ja imuksi myllymuksujen taitettava imu. Vähän oli sukkikset märkänä siltä kyljeltä jolla nukkui, mutta kyllä oli unetkin niin pitkät ettn ihmettele.
Äsken laitettin nepeillä kiinnitettävä öttömönkiäinen ja heti oli housut märkänä molemmilta puolilta. Vaippa täysin kuiva. Saattaa olla että laitoin vaipan kiinni jotenkin huonosti(ensimmäinen neppivaippa). Annan siis öttömönkiäisille vielä uuden mahdollisuuden huomenna.4 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Sen tutin ehkäisevä vaikutus saattaa olla siinä, että vauva ei vajoa niin syvään uneen nukkuessaan, kun lutkuttaa tuttia. Saman asianhan voi toteuttaa ilman tuttiakin, kun pitää vauvan kainalossaan öisin. Vieressä nukuttaminen nimittäin ehkäisee kätkytkuolemaa, ja imetys myös. Eli jos yöt pitkät imettää huvituttina, niin saa sitten tuplatehon. ?
(meillä ainakin toimitaan noin).
Äidin kainalossa on turvallista nukkua, koska se läheisyys pitää vauvan aktiivisena nukkuessakin.

Ne pinnasuojat taas liittyy siihen että ne voi olla kovin pehmeät ja hörhelöiset, ja silloin ne lisäävät kätkytkuolemariskiä (on esimerkiksi arveltu, että niiden hörhelöiden sekaan kerääntyy liikaa hiilidioksidia). (vai onko jossain tehty tutkimusta nimenomaan pinnasängynsuojista, vai onko tämä samaa tutkimusta mitä on tehty yleensä vuodevaatteista?)

Meillähän on lapset nukkuneet päiväunetkin ekat 3kk jonkun sylissä... (iskän aina viikonloppuisin) ja koko perhe vieläkin yöt samassa pedissä. Eipähän pääse kukaan vajoamaan liian sikeään uneen. Toivotttavasti ei.

Anniini kirjoitti...

Heippa!

Voi olla, että neppivaippa päästi siksi pisut suoraan vaatteille, että imu ei ole vielä voimissaan. Jos se oli ihan uusi, niinkuin vaipatkin, se ei ekan eikä tokankaan pesun jälkeen ime kovin nopeasti. Tämä riippuu myös materiaalista. Minä käytän bambu ja hamppuimujen kanssa päällä jotain nopeasti imevää, esim harso, frotee tai mikrokuitu, niin loppui ohivuodot. Mutta neppivaipat on myös vähän hankalia ennen kuin oppii mitkä nepit on ne oikeat.

pikkumies kirjoitti...

Oon käynyt monta kertaa lukemassa, mut en oo tainnut merkkiä vielä kertaakaan jättää.

Ootteko kokeilleet erilaisia tutteja?
Eerolle kelpasi aikoinaan vain yksi ainut luonnonkuminen vänkkyrä tutti. :D
Nyt onneksi Uskolle kelpaa ihan perus tutit, tosin jo isompia piti ostaa. :)

Laura kirjoitti...

Ihan ensiksi... Tuo SIISLTÄ on siis ISILTÄ;)

Itse tutkimuksista en sen enempää tiedä kuin että tosiaan asioita tutkinut ystävä niistä vain pääasioita minulle kertoi. Hyvä että sain nyt perusteluja väitteille:) Meillä on muuten vaan nukuttu kainalossa kaikki yöt. Välillä vaan pelottaa että olen jo liian väsynyt ja aiheutan itse jotain kamalaa. Luultavasti se on kuitenkin aika epätodennäköistä kun heräilen vähän väliä asian tarkastamaan. Lahja on ihan itse valinnut tämän nukkuma paikan. Sängyssään nukkuu muutaman tunnin ja ensimmäisen syötön jälkeen ei oma sänky enää kelpaa joten jää aina kainaloon ja siinä nukkuu aamuun asti. Ja tosiaan siinähän se tuttikin on aina tarjolla:)

Vaipassa taisi tosiaan olla se imu vielä vähän "imemätön" Nyt kun imu on pety muutamn kerran imee jo paljon paremmin. On kyllä tosiaan hieman hankalampi käyttää ja tarkasti asetella=> miehelle en ole vielä antanut neppivaippaa kun menee vaippaa vaihatmaan;) Voisin kuvitella että ovat käteviä sitten kun tulee "housuvaippaaika".

Lähes kaikkia tuttimalleja on meillä jo kokeiltu. Eilen Lahja suostui ensihätään autossa lupsuttamaan ainun luonnonkumista ja välillä maistelee kiinostuneena sellaista jo isompaa "vänkyrää". Vielä on kokeilematta se tommee tippeen "tissitutti"(ihan varma en ole tuosta merkistä enkä nyt jaksa tarkistaakkaan:)Sitä saatan vielä kokeilla ja sitten jos se ei toimi taidan lyödä hanskat naulaan ja todeta että ei se syö tuttia:)